onsdag 3 september 2014

Pimpad väggklocka

När vår äldsta dotter skulle fylla år för snart en månad sen letade jag efter en väggklocka som hon skulle få att ha på väggen i sitt rum. Hon fyllde sex år och håller på för fullt att lära sig klockan. Att hitta en rolig och fin klocka som skulle passa in i hennes rum visade sig inte vara helt lätt däremot fann jag den här.
 
 
 
foto: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70098989/
 
En riktigt tråkig och plastig klocka från IKEA men som bara kostar 19 kr. Min pysselhjärna hade fått för sig att vi kanske skulle kunna göra om denna med lite färg och dekorationer så jag skickade iväg min man att köpa en klocka när vi var i Karlstad och precis fått vår tredje dotter.
 


 
 
På Biltema fick han dessutom order om att köpa ceriserosa sprayfärg. Förra veckan tog vi oss äntligen tid till att fixa till klockan. Smôla hade väl inte varit överlycklig när hon fick klockan men pyssla gillar hon ju så att fixa till den tyckte hon var kul. M började med att plocka av plastlocket som skyddar urtavlan och sen tog han bort visarna. Det var också han som spraymålade klockramen.
 
 
 
 
 
Smôla fick sen klippa ut fjärilar och blommor ur tapetrester från hennes rum. Sedan limmade vi fast en fjäril och ett par blommor på urtavlan och dessutom lite bling vid varje siffra innan M monterade på visarna tillbaka och satte på locket. På eget bevåg klistrade sedan Smôla dit klistermärken på ramen.
 
 
 
 
 
Här är en bild på tapeten som vi använde rester av. Smôla blev väldig nöjd med sin klocka och den sitter nu på väggen ovanför hennes skrivbord. Igår kom hon och talade om vad klockan var. Tio över sju var den sa hon och det stämde när jag kollade. Steg för steg lär hon sig att tyda visarna och siffrorna.
 
 
Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar