torsdag 12 juli 2012

Sytt - Julklänningar till salu

Idag har den årliga konst och hantverksutställningen med försäljning startat på Hembygdsgården Hagen. Den håller på tom. nästa söndag och det är ett stort antal konstnärer och hantverkare som ställer ut sina saker.

För min del var det många år sen jag hade något att ställa ut där nu. Tidigare har jag bl.a. sytt kuddar i lappteknik och grytlappar mm.
I år fick jag ett infall att jag kanske skulle ta och sy upp några baby/barnjulklänningar. Modeller och tyg är samma som mina flickor har haft på julklänningar.
Klänningarna är i storlekarna 4-6 mån, 9-12 mån, 2 år och 3 år.
De två minsta är precis lika och en sådan hade Lella förra julen
"2-års klänningen" är en jättesöt modell och en sådan klänning har Smôla haft fast hennes var sydd med tygerna tvärt om.

Krås på baksidan som sticker fram

Två små fickor på framsidan
Den största klänningen är av samma modell och tyg som den Smôla hade förra julen. En omlottmodell med knytning i sidan. Jag har ändrat om i beskrivningen av klänningen genom att sätta en knapp i sidan under framstycket för att hålla det undre framstycket på plats (svårt att förklara). En knapp och en enkel ögla av ett resårband gör att klänningen sitter mycket bättre än den skulle ha gjort annars.

 

4 kommentarer:

 1. Di är så otroligt duktig!!!!! Kram Anna S

  SvaraRadera
 2. Och du är alltid lika snäll Anna!!!

  SvaraRadera
 3. Va duktig du är. Jag ska försöka o komma till utställningen. //Mitra

  SvaraRadera
 4. Åh vad kul, det tycker jag du ska!

  SvaraRadera